сряда, 3 април 2013 г.

Курсове за деца и тийнейджъри на Изкуството да живееш


Споделени преживявания на участниците в курсa за деца ART Excel и курсa за тийнейджъри YES!, провеждани от фондация Изкуството да живееш


 Научих се да се концетрирам по-бързо. Изучих някои дихателни техники, които ми помагат за вътрешно спокойствие. И според мен, поставих ново начало, с което аз се промених към по-добро - Вилияна, 12г.

 Нови приятели, много усмивки, положителни емоции, много интересни игри, много спокойствие и успокояващи упражнения, незабравими моменти - Илка, 16г.

 Повече усмивки, повече увереност, по-отворено сърце за другите.

 Научих се как да подобря концентрацията си, да се сближавам по-лесно, да приемам трудностите по-леко (с усмивка), да разбирам и прощавам на себе си - Кристина, 15г.

 Нови приятели, душевно спокойствие, много усмивки, научих много неща за себе си и света около мен, научих се как да живея здравословно.

Чувствам се по-жизнена. Сутрин ставам веднага. Смея се повече от обикновено. Научих се да ценя живота с лошите му качества. И не мразя враговете си - Колина, 12г.

 Щастие; израстнах още повече духовно; освобождаване от смущения, страх, безпокойство.

 Беше ми интересно, защото се научих как да се разтоварвам от стреса, да медитирам и да се чувствам щастлива. Накара ме да осъзная, че животът е дар, който трябва да приема с цялата си душа. Също ме накара да вярвам в себе си и да не се страхувам да бъда самата АЗ, да съм естествена и весела - Ивелина, 15г.

 Спокойствие, много усмивки; направих добри дела; написах стиховтворение; спрях да мразя един човек; ходих на купон и не пих...

 Този курс беше голямо предизвикателство за мен. Той ми помогна да освободя напрежението от тялото си и да вляза в хармония с него... Всичко беше наистина прекрасно. Научих се да бъда себе си, да се доверявам повече на хората около мен и да казвам това, което мисля. Беше наистина хубаво и искам да продължи и занапред. С удоволствие бих учавствала отново - Полина, 18г.

 За 5 дни разбрах за хората (и за себе си) повече от колкото за цял живот...

 Видях света от друга страна; научих се да давам всичко от себе си; много хубави неща...неща, които ще ми погнат да бъда себе си! - Таня, 13г.

 Приятели, спокойствие, ентусиазъм да продължавам това, което съм започнала; научих се да се храня здравословно, научих се да прощавам.

 На първо място се забавлявах страшно много. Открих страшно много нови приятели, много яки хора, също така осъзнах много неща за себе си, които преди дори не ми правеха впечатление. Чувствам се много по-мъдра от преди... и най-важното, излекувах се от хремата! :) Единственото, за което съжалявам е, че в началото се колебаех дали да се запиша! :P - Зара, 16г.

 Да имам воля да кажа не. Да си казвам аз мога; знание как да се концентрирам; да давам всичко от себе си.

 Станах по-общителен, срещнах нови приятели, храних се здарвословно по време на курса. Най-много ми харесаха упражненията и игрите - Мишо, 16г.

 Получих... смисъл през последните пет дни... цел, с която се събуждах и знаех какво ще правя... желание да се измуша от топличкото легалце, за да се измия и да изляза навън... много приятели... смях! ...душевно спокойствие; малко по-здравословен живот.

 Като цяло станах по-спокоен, по-сигурен в себе си. По-често се усмихвам и се веселя с приятели. Започнах да спя по-малко (като в същото време се наспивам добре). Чувствам се по-енергичен. Бих препоръчал този курс на всеки, който е на моята възраст - Стефан, 16г.

 Научих много неща...Курсът е прекрасен - Георги, 14г.

 Видях света с нови очи, запознах се с нови хора. Научих се как да извлека най-полезното от всичко, което правя, да ценя това, което имам, да уважавам и обичам околните - Милена 15г.

 Станах по-спокойна и разумна.

 По-спокойна съм. Не се карам толкова с родителите си. Чувствам се по-добра и мисля, че мога да спра да пуша. Преодолях страховете си. Обичам хората, които не ме обичат - Магдалена, 15г.

1 коментар:

  1. Страхотни преживявания - заслужава си на 100% да се преживеят тези курсове и дори да се внедрят в образователната система!

    ОтговорИзтриване