петък, 10 май 2013 г.

Аюрведични терапии и аюрведа масажи




Аюрведа е древна индийска наука за здравето. Тя дава цялостно знание за здравословен начин на живот. Аюрведичните масажи са важна част от превенцията на всяко едно заболяване и обновяването и балансирането на тялото, ума и духа. Аюрведа предлага холистичен подход към естествено здраве и помага да намерим вътрешен мир, радост и любов. Създадена по същото време както Йога и Медитация, тя се практикува от преди 5000 години пр. Хр.

През месец май аюрведични терапии ще се предлагат в ценътра на фондация Изкуството да живееш в София (кв. Бели брези, бл. 11).

АБЯНГА

1 масаж – 75 мин., 45 лв.

Концепцията на Аюрведичния масаж с олио е изцяло различна от другите техники на класически масаж, тъй като тя балансира Трите доши (Вата, Пита и Кафа) и освобождава натрупания стрес от ума и тялото.
Днешния живот прави Вата (елемента Въздух) толкова висока, че нарушава сънят, храносмилането, оформят се газове в стомаха. Чувстваме повече стрес в ежедневието, кожата ни става суха и се появява напрежение в нервната система. Използвайки специфични движения по енергийните меридиани, този масаж отпуска дълбоко нервната система.
Той намалява Вата, обновява кожата, тонизира мускулите, елиминира токсините и подмладява цялата ни система. Масажът успокоява ума, подхранва сърцето и подсилва костите и нервите. Трябва да получаваме масаж с масло регулярно като част от нашия режим за здравословен живот, както и да го използваме за лек срещу различни болести. За по-дълбок и цялостен ефект е желателно да го изпитате в серия от няколко масажа в рамките на една до две седмици.

ШИРОДАРА

1 масаж – 40 мин., 40 лв.

Прекрасен процес на дълбока релаксация, при който скалпът и челото получават нежен масаж с тънка струя топло масло. Той събужда неописуемо и много приятно усещане на блаженство. Състояние, което може да се сравни с това на бебето в утробата. Много ефективен за високо кръвно налягане, главоболие, шумове в ушите. Използва се за лекуване на различни състояния, включващи очни болести, синузит, алергии, побеляване на коса, неврологични разтройства, загуба на памет, инсомния, окапване на коса, алергичен ринит, световъртеж, кожни болести, мениеров синдром и др. Препоръчителен е в комбинация с Абянга за цялостно отпускане на тялото и ума.


АБЯНГА + ШИРОДАРА

2-та масажа заедно – 1ч 55 мин., 75лв.

Комбинацията от двата масажа прави ефекта много дълбок за всяка една клетка от тялото и ума!

МУКХА АБЯНГА – Аюрведа масаж на лицето

35 мин. ( вкл. почистване ) – 20 лв.

Мукха Абянга е традиционен аюрведичен лифтинг масаж, при който се масажират лицето, раменете, шията и деколтето с естествени специални масла. Кожата става гладка, мека, и придобива здравословен блясък. Това е естествен и ефективен метод за намаляване на бръчки, и забавяне на процеса на стареене на кожата. Терапията се концентирара внимателно върху 37 от марма точките на главата, лицето и в областта на шията, които са свързани една с друга чрез енергийни канали (центрове/нади). При нормални обстоятелства, енергията трябва да тече непрекъснато през енергийните канали (нади), докато преминава през точките марма. Но заради външни влияния като стрес, напрежение или липса на почивка и други енергията има тенденция да се блокира в тези точки, което води и до преждевременно стареене на кожата.

Ползи:

• Той отпуска мускулите на лицето • Стимулира микроциркулацията и лимфния поток • Насърчава регенерирането и подмлядяването на кожата • Активира природния метаболизъм на кожната тъкан и подобрява мускулния тонус, подобрявайки по този начин естествено способността на кожата да задържа влага • Подпомага непрекъсването на потока на енергия през енергийните канали • Възпира стареенето на кожата.
Терапиите се извършват от Николета Цветкова, която завършва обучението си по Аюрведа терапии в цънтра Шри Шри Аюрведа към Международния център на фондация Изкувството да живееш в Германия.

За резервиране на час и повече информация: 0885 511 948 или на имейл: ayurveda@artofliving.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар