сряда, 23 октомври 2013 г.

Изследвай пълния си потенциал с медитация и Изкуството да живееш

 Да си спокоен в днешното динамично ежедневие става все по-трудно. Изчистването на съзнанието е също толкова важно, колкото и ежедневната баня. Дори може да бъде и толкова лесно - чрез медитация. Достатъчно е веднъж на ден да презаредиш батериите, за да се чувстваш отпочинал и готов за действие. Редовното практикуване на медитация помага на ума да остава спокоен през целия ден.

Медитацията разкрива пълните ти възможности

Тялото ни се състои от милиони частици, които са способни да поемат цяла безкрайност. Първичните нужди от храна, сън, светлина са само първото ниво на природния ни потенциал. Медитацията ни позволява да се впуснем в дълбините на собствената си същност.

Как медитацията действа на тялото?

Всяка телесна клетка е изпълнена с ‘прана’ - тялото усеща тези чисто физиологически промени - колкото повече ‘прана’ има в организма, толкова повече се изпълваме с радост.
Изграждането на организма с медитация е съвсем нормално - медитацията не вреди, а напротив - човешкият организъм може да бъде подсилен само с няколко минути медитация на ден.
Според Шри Шри Рави Шанкар хората са родени със способността да живеят в състояние на медитация. Някои го наричат по-високо състояние на съзнанието, а Шри Шри Рави Шанкар го нарича нормално състояние на съзнанието.
Медитирането всеки ден може да помогне като освен , че спира навлизането на стреса в организма, тя спомага за освобождаване на натрупания стрес.
  Медитацията ще успокои ума ви, а след това можете да продължите с ежедневните си дейности. В началото да останеш спокоен, но с практиката става все по-лесно. Медитацията ни учи да живеем в настоящия момент с цялата му дълбочина и само няколко дни практика може да подобри качеството на живот.

За да научиш повече за курса Изкуството на медитацията на Фондация Изкуството да живееш, се свържи с нас: info@artofliving.bg 




Провери датите за предстоящите курсове на нашия сайт: http://www.artofliving.org/bg-bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар