петък, 25 октомври 2013 г.

Шри Шри Рави Шанкар в София

Източник БНТ



Шри Шри Рави Шанкар - номиниран 3 пъти за Нобелова награда за мир, основател на най-голямата в света хуманитарна организация, вече е в София. Наш екип го посрещна първи на летището. 

Шри Шри Рави Шанкар, известен още като анти стерс гуруто на света, в момента говори пред препълнената зала номер 1 на НДК, където след малко 333 гайди ще свирят в негова чест и така ще поставят рекорд на Гинес. След това той ще връчи наградата за човешки добродетели в служба на обществото. Сред петимата наградени е и наш човек от БНТ - журналистката Даниела Кънева.

Идва от Северна Америка с презокеански полет. За последния месец е бил в 14 страни и 20 града. За обикновениет хора от всички раси и религии той е антистрес гуруто на света. Над триста милиона, в това число и 20 хиляди души у нас, се докосват до изчистената му мъдрост. Неговата Сударшан крия - древното учение йога в авангарден съвременен прочит, носи намаляване на отрицателната енергия на клетъчно ниво.

БНТ: - Минаха три години, всичко толкова се промени, какво послание ни носите сега?

Шри Шри Рави Шанкар: - Искам да ви донеса свобода от стреса и насилието. Обществото ни би трябвало да напредва към мир, щастие и човечност.

БНТ: - Това възможно ли е в този напълно объркан свят?

Шри Шри Рави Шанкар: - Не мисля, че трябва да виним света, но имаме нужда от повече здраве и щастие днес.


Шри Шри Рави Шанкар: - Тук не става въпрос за вярване, това е факт. Просто се вижда, че с тази мъдрост, познание, дихателните упражнения и техники, на които ги учим, хората стават по-добри.

Шри Шри Рави Шанкар е убеден, че природните и други катаклизми в света ще отворят път за начало на по-извисено и духовно съществувание на човека. Той отрича Апокалипсиса през 2012, благослови зрителите на "По света и у нас". Очаква да сме по-добре и по-добри. Смята, че България може да носи добра енергия и дори да помага на другите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар