четвъртък, 3 октомври 2013 г.

Шри Шри Йога представя: Сурия намаскар (Поздрав към слънцето) с Изкуството да живееш



Поздравът към слънцето се твърди, че е пълна тренировъчна програма за тялото. Шри Шри Йога експертите смятат, че да се направят 12 кръга от Поздрав към слънцето се равнява на 288 мощни йога пози в продължение от 12 до 15 минути. Поздравът към слънцето е пример как добрите неща идват в малки опаковки.

Поздрав на слънцето: пълна йога програма за „жужащи пчелички”


Времето все не ти достига? Искаш да се чувстваш в добра форма, но не знаеш как? Добре дошли в света на Сурия намаскар. Буквално преведена като „Поздрав към слънцето”, Сурия намаскар обхваща последователност от 12 йога позиции. Най-добрата част от Поздрава към слънцето е, че той работи добре за тези хора, които са „супер заети” и които често се оплакват, че не могат да правят йога заради липса на време. Правенето на 12 кръга на Поздрав към слънцето, за предпочитане на зазоряване на бърза скорост, може да осигури добър кардиоваскуларен тренинг. Ако е направен на бавна скорост, тези пози помагат да се тонизират мускулите и могат да бъдат релаксиращи и медитативни. Нещо повече, те ти позволяват да се насладиш на стречинга и да почувстваш тялото си, че става гъвкаво.


288 йога пози за 12 минути!

Един кръг на Поздрава към слънцето се състои от 12 йога пози. Една серия се състои от два кръга: при първият се разпъва дясната страна на тялото, а при втория – лявата страна. Така че когато правиш 12 серии на Поздрав към слънцето, ти завършваш 12 серии, всяка по 2 кръга по 12 йога пози.

Сурия Намаскар калкулатор на калории:

Един кръг на Сурия Намаскар изгаря 13, 90 калории за човек със средно тегло. Сега пожеш да поставиш целта пред себе си. Бавно може да увеличиш кръговете на Сурия Намаскар до 108. В момента, в който стигнеш този брой, ще знаеш, че вече си специалист.

30-минутна програма за измерване на калориите


Колко калории изгаряш в 30 минутната си програма?

  • Вдигане на тежести = 199 калории
  • тенис = 232 калории
  • баскетбол = 265 калории
  • плажен волейбол = 265 калории
  • футбол = 298 калории
  • каране на колело (14 – 15.9 mph) = 331 калории
  • катерене по скали = 364 калории
  • бягане (7.5mph) = 414 калории
  • Сурия намаскар = 417 калории

Въпреки че е упражнение, Поздравът към слънцето прави връзката между загряване и интензивни йога пози. Започни ранната си йога програма с някои упражнения за разтягане, за да се облекчи сковаността на тялото. Тогава можеш да направиш няколко кръга Поздрав към слънцето, за да подпомогнеш гъвкавостта на тялото и също да го подготвиш за повече разтягане по време на интензивната последователност от йога пози.

Защо Поздравът към слънцето е добър за теб?


Но това не е всичко. Постоянната практика на Поздрава към слънцето предлага много интересни пози за всяка част от тялото. Тези мощни йога позиции имат голямо въздействие върху сърцето, черния дроб, червата, гръдния кош, гърлото и краката – цялото тяло от главата до краката. Те изчистват кръвта и подобряват кръвообращението, като осигуряват правилно функциониране на стомаха, корема и нервните центрове. Практикуването на Поздрава към слънцето помага да се балансират трите конституции – вата, пита и капха, от които е направено тялото.




Поздрав на слънцето: благодарност с йога


Спомняш ли си онези училищни уроци за това как слънцето прави възможен живота на тази планета? Като деца всички ние учехме за незаменимата роля, която тази светеща, жълта топка играе в нашите животи – отхвърляйки тъмнината, вдъхвайки живот в творението. Сега е наш ред да кажем „благодаря” на най-близката ни звезда. Сурия намаскар ни дава тази възможност. Поздравът към слънцето е невероятен начин да упражним цялото тяло да се чувства благодарно на нашия почитаем източник на енергия , слънцето.

Нетърпелив си да опиташ Поздрава към слънцето? Следвай тези кратки стъпки как да правим Поздрав към слънцето. Всичко, което трябва да направиш е, да се добереш до йога постелката, и да преминеш елегантно от една поза към друга, докато се усмихваш и се наслаждаваш на разтяганията. Добави и доза благодарност към слънцето и това ще направи твоята практика на Поздрава към слънцето свещена и възнаграждаваща. Сега си проправяш път към тяло, освободено от болести, и към спокоен ум. Ти също така може да искаш да научиш повече как да се тренираш как да правим 108 поздрава към слънцето в една сесия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар