вторник, 18 юни 2013 г.

Спешна нужда от доброволци в помощ на наводнена Германия!! Доброволци на Фондация Изкуството да живееш - обединявайте се!

Доброволци на Фондация Изкуството да Живееш се обединяват с местен отряд за помощ - все още има нужда от допълнителна помощ!
 


**Спешна нужда от доброволци! Елате и помогнете на жертвите от наводнението в Германия***

11 юни 2013, вторник- Германия преживява едно от най- големите наводнения за последното десетилетие, което принуди десетки хиляди хора да напуснат домовете си.
Много градове са наводнени, улиците са пълни с кал, приземните етажи на частните жилища са пълни с вода и кал до тавана и хората не знаят как да изчистят домовете си, как да продължат живота си.
Много от тях са загубили всичко и се чувстват самотни и изоставени. Нуждаят се от помощ.

Още през 2002, след голямото наводнение на река Елба в региона на Дрезден, Фондация Изкуството да живееш, заедно с Международната Асоциация за Човешки Ценности подпомага тежките последици от бедствието, осигурявайки големи групи доброволци.
Този път Изкуството да живееш отново се обединява с МАЧЦ и доброволци от двете организации отиват до бедствения район, за да помогнат на нуждаещите се.
В момента те помагат предимно за:
-       Изчистване на калта, донесена от водата от къщите и улиците
-       Основно почистване на наводнения район
-       Събиране и раздаване на дрехи и домакински уреди в местата, които са най- засегнати
-       Предлагане на безплатни семинари за облекчение на стреса
-       Помощ, където и каквато е необходима

Ти можеш ли да помогнеш?

Има голяма нужда от повече ръце, които да помогнат - а ти можеш ли да помогнеш? Кога ти е възможно да се присъединиш към екипите на Изкуството да живееш и Международната Асоциация за Човешки Ценности?
Ние ще се погрижим за всички административни процедури, свързани с влизането и пребиваването в града (само за доброволци, не за туристи) и ще осигурим храна, подслон и т.н.


Ако си на разположение, очакваме да ни потърсиш. Моля свържи се с организационния ни доброволчески екип на on luedemann@iahv.org или звънни на +49 (0)7804 – 973 911+49 (0)171 3111598 или попълни този списък. 


Фондация Изкуството да живееш

Няма коментари:

Публикуване на коментар