петък, 28 юни 2013 г.

Световния рекорд на Гинес в медиите



Припомняме ви едно от събитията, които привлякоха общественото внимание през изминалата година - а именно - световният рекорд с 333 каба гайди, който беше организиран и проведен от Фондация Изкуството да живееш. Вижте какво писаха медиите за нас:

Създателят на фондацията Изкуството да живееш Шри Шри Рави Шанкар идва в България, за да постави нов световен рекорд с 333 гайди, които ще прозвучат на 16 май в зала 1 на НДК, от 19:00ч.

Това ще бъде единадесетия Световен рекорд на Гинес за фондацията, която до момента има регистрирани най-различни световни рекорди, сред които: 1 200 души изпълняващи танца мохиниятам; 1 094 души, които свирят на ситари; 2 100 участници в танц Бхангра; най-големият музикален хор със 121 440 души.

Фондация "Изкуството да живееш" беше организатор и на прословутото хоро от 2 000 души на Олимпийския стадион в Берлин, което се прочу и покрай участието на гласовитата Елица Тодорова. Грандиозното хоро представи страната ни на Световния фестивал на културата, който се състоя на 2 и 3 юли 2011 година по случай 30 годишнината на Международна фондация "Изкуството да живееш".

Шри Шри Рави Шанкар е сред най-уважаваните хуманитарни дейци на нашето време. Още от ранна детска възраст той често е намиран в състояние на медитация и нерядко казва на своите връстници, че хората по целия свят го чакат да ги посети. Днес Шри Шри посещава над 50 страни всяка година и вдъхновява хората да живеят щастлив и пълноценен живот. Шри Шри Рави Шанкар е харизматичен оратор, който омайва публиката с дълбоката си докосваща сърцето мъдрост, умело съчетана с лекота и хумор. Списание Forbes го определя като един от петте най-влиятелни хора в Индия.



Фондация Изкуството да живееш

Няма коментари:

Публикуване на коментар