събота, 29 март 2014 г.

През март месец фондация Изкуството да живееш проведе курс по медитация в Бургас



В близо шестте милиарда активни умове във всеки един момент, има безкрайни потоци от мисли за всеки аспект от творението. Някои  мисли възприемат реалността такава, каквато е,  други са въображение, а трети - просто погрешни схващания.  Кажи думата “медитация” и всякакви представи се зараждат в главата ти: това за мен ли е? Не мога да стоя часове наред? Кой всъщност иска да медитира?

Медитацията е всъщност липса на концентрация. Концентрацията е полза от медитацията. Концентрацията изисква усилие, а медитацията е абсолютно отпускане на ума. Медитацията е да се отпуснеш напълно, и когато това стане, ти си в състояние на дълбока почивка. Когато умът е спокоен, можем да се концентрираме по- добре.

Йога и медитация са древни практики, които надхвърлят всички религии. За медитацията няма никакво ограничение за религия, нация и вяра. Точно както слънцето свети за всички, и вятърът духа за всички, медитацията помага на всички. “Ние приканваме всички хора от всякакви религии, корени и културни традиции да се съберат заедно и да медитират в духа на празника,” казва Шри Шри Рави Шанкар.



Ето какво споделиха участниците в курса:

След курса по медитация почувствах спокойствие, усмихвах се от сърце. Намерих себе си. Чувствата ми бяха истински (които не мога да изпитам в къщи). Невероятно преживяване!!!
Благодаря!
Анета

Прекрасно, вдъхновяващо като аромат на пролет. Изпълни ме с енергия и спокойствие. Мисля, че точно сега започвам да намирам себе си. Беше много по-лесно от колкото си представях.
Стела Чернец

Курсът на фондация Изкуството да живееш ми достави голямо удоволствие, спокойствие и положителна нагласа. Радвам се, че можах да се включа в него. Благодаря Константин Драгов!

Вероятно ми дава голяма пълнота. Разбрах какво е медитацията за пръв път. Яснота на съзнанието. Желание да практикувам непрекъснато. Благодарност към Вселената. Спокойствие. Благодаря ви любима моя фондация „Изкуството да живееш”, че ви има.
Илина

Най-полезно за мен беше това, че разбрах принципа на медитиране и се убедих в абсолютната му полезност. Прекарах изключително приятни и релаксиращи часове с Вас и курса на фондация Изкуството да живееш. Благодаря от сърце! Мисля, че ще продължа.
Евелина Савова

Няма коментари:

Публикуване на коментар