понеделник, 19 октомври 2015 г.

Споделени емоции от лагера ART EXCEL (23-29 август, 2015г.)

Фондация „Изкуството да живееш“ проведе летен лагер ART Excel от 23 до 29 август, 2015   за ученици от 1 до 7 клас  в старозагорски минерални бани, база „Родопи“  и създаде много нови емоции за своите участници!

Специално разработена за деца от 8 до 13 години, програмата ART Excel (All Round Training in Excellence – Цялостно обучение в отличие) помага на децата да преодоляват стреса, задръжките и комплексите чрез забавни игри,физически упражнениядихателни техники, отпускащи медитации и други интересни творчески процеси, които подпомагат естественото самоусъвършенстване в среда без съревнование. След завършване на програмата децата откриват, че концентрацията и паметта им са се подобрили, намират у себе си нови творчески способности.

Всички аспекти на детската личност – физически, умствен, емоционален и духовен – се усъвършенстват.

Разбери какви впечатления споделиха с нас нашите участници:

"Прекарах си страхотно. Беше една прекрасна седмица. Детските лагери са нещо уникално. Преживяването е неописуемо! Един от любимите ми спомени е, когато ядохме сладолед, а любимите ми игри са: континентите, търсенето на съкровището и кралица Патрисия."
  Вяра Стоянова


"Аз изкарах добре. Заради партитата и то беше забавно, но и приказката ми хареса много. На мен всичко ми хареса, и мендала!! :)"
Максемилиен"ART Excel е едно много забавно преживяване! Храната беше много вкусна. Намерих си и много приятели. Каките и батковците бяха много мили и много добри с нас. Също така играхме футбол. Търсихме съкровище, играхме на много интересни игри. Също много ми хареса приказките за лека нощ на Косьо. Също и получих медали, ходихме на басейн и за сладолед. Много ми хареса. Само имаше малък гаф, че последния ден спря тока, но това няма никакво значение.ще с епостарая другата година отново да дойда!"
Николай Няголов

"На мен ми хареса много на лагера ART EXCEL. Запознах  се с хора от цяла България, от София, Пловдив, Варна, Бургас и др. Научих различни упражнения, различни песни и играх тенис на маса с table tennis master (бате Косьо). Имахме игри и се забавлявахме с моя отбор орли."
анонимно

"Супер як е този лагер на "Изкуството да живееш", много е забавно. Много нови приятели си намерих. Най-якия човек е Мартин. Няй-голямо впечатление ми аправи когато търсихме съкровището. Не го намерихме, но все тая. Научихме много нови упражнения. В свободното време играхме тенис на маса, футбол и други неща. Нашата пиеса беше за индийски сериал, а името му беше „ Златните сълзи на изгряващото слънце“
анонимно


"Лагерът ART EXCEL беше много забавен, вълнуващ и як с моя приятел Раян. Имаше ного игри и бяха много игри. Когато търсехме съкровището моя отбор бяха много напреднали и много бързахме."
Калоян Ненков


"Научих:

5 златни ключа

1. Засмей се и се отпусни

2. Когато мечтата ти не се сбъдне, измисли си нова по-добра мечта

3. Бъдии тук и сега

4. По един нов приятел всеки ден

5. Печелиш или губиш, живота е празник!"

Ивона


"Тук аз научих много нови неща- че трябва да си усмихнат и лъчезарен по всяко време, защото каквото и да се случи, то ще мине и няма смисъл да тъжиш. Също така се научих да живея за спомена, защото той е единствен уникален и никога няма да се повтори. Направих си много нови приятели, с които много се забавлявах. Лагерът ART EXCEL беше едно много полезно и приятно преживяване за мен."

Цвета

"Компанията е страхотна и много готина. Запознах се с много нови хора. Дисциплината май не беше на най-високо ниво, но поне имаше забавление. Асистентите са много яки. Имаше разочарования, но всичко отминаваше. Отборът ни е най-добрия според мен. Предполага, че ще се радвам другата година отново да срещна хората от тайфата."
Димана


"Научих се да правя упражнения. Научих се да беля картофи и моркови и да си оправям леглото. Да подреждам."
Диана

"На лагера ART EXCEL беше общо взето супер.  На зам кое ми хареса повече- игрите или дискотеката. Но наистина според мен е най-важна компанията, има хора, които са толкова объркани, че стават почти забавни."
Божидар


"Преживяването беше фантастично. Неописуемо! ART Excel се постараха да си прекараме супер! Според мен бяха на 200%. Имаше един момент, при който кипяха много емоции в целия лагер ART EXCEL. Разочарования, възхищение. Това беше съкровището. Ние не спечелихме, но пък беше много интересно."
Николай Пугьов


"Според мен този лагер е много хубав. Аз си прекарах много хубаво. Ходихме на басейн и на много малки походи. И интересните игри. Научихме многоо неща. Най-интересното беше търсенето на съкровището."
анонимно

"Още щом оставих багажа си се запознах със Сияна и Ина. Те тук ми станаха най-добри приятелки. Преживяването не беше голямо, но беше забавно. Измислихме пиеси и скоро ще трябва да я изиграем. Научихме много нови правила. Ходихме на басейн и на поход. Търсихме съкровище. Вътре беше пълно със сладко."
Ванеса

"Тук аз се запознах ссъс страхотни хора- било то ръководители, асистенти, деца. Направих много нови приятелства, заздравих други. Научих много важни неща, които могат да ми помагат през целия ми живот: петте златни ключа и много приказки с поука. Научих също и Бастрика, Щастливо дишане. Не трябва да пропускам вкусната храна и добрите условия в базата. Също и прекрасните хора, които те заливат с обич, като в едно голямо семейство. И с това мисля да завърша: според мен лагерите ART Excel и мисията на фондация „ Изкуството да живееш“ е да създаде едно огромно щастливо семейство, бединяващо целия свят, на основата на различни йога и дихателни практики и, по-важното, на човечки добродетели: доброта, щастие, радост, обич!"


Мария Караколева

Няма коментари:

Публикуване на коментар