четвъртък, 26 септември 2013 г.

Природата подкрепя този, който медитира - Фондация Изкуството да живееш





Има много различни видове медитация. Във всеки един вид медитация, ти можеш да станеш единен. Има много начини да медитираш. Избери една - която ти пасва, която харесваш най-много от Изкуството да живееш. Недей да правищ различни медитации всеки ден - днес една, утре друга, после трета, въпреки разнообразието от медитации на фондация Изкуството да живееш. Не. Избери си една и практикувай само нея. Остани с нея. Тръгни по една пътека и върви само по нея. Недей да сменяш Учителите си постоянно - днес си с един Учител, утре си с друг Учител на фондация Изкуството да живееш, на третия ден четеш друга книга. Ще се объркаш и натовариш. Това не е пътя на Изкуството да живееш.
Всички пътеки са добри, просто избери една и се потопи дълбоко в нея. Без да критикуваш другите. Тогава ти ще изградиш своята единност. Има различни начини и методи на медитация. По какво ще забележиш прогреса си? В Йога Сутрите на Патанджали се казва:

Paramanuparamahattvantosya vashiakaraha’’

paramanu = най-малкият атом; parama = най-големият; mahattvaha = безкрайност; antaha = край; asya = на йоги; vashikaraha = сфера на действие.

“Тогава от най-малкият атом до най-големия и до безкрайността, са в твоята сфера на действие.”
Йога Сутра на Патанджали #40

Тогава, по-малкият от най-малкия и по-големият от най-големия са границите на действие. Природата те обича и започва да те подкрепя. Това е Изкуството да живееш. От атома, по-малкият от най-малкото, до по-големият от най-голямото, попада в приложното поле на действие на твоя живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар