понеделник, 23 септември 2013 г.

Инструкторите на Изкуството да живееш - Свами Джотирмая



Свами Джотирмая е роден в Северна Индия през 1972 и е израстнал в християнско семейство. Още от ранна възраст, той започва да изучава библията. След завършването си, той съвсем случайно се записва на курс Изкуството да живееш в родния си град. Вдъхновен от основателя на фондация Изкуството да живееш – Шри Шри Рави Шанкар – той завършва всички курсове и скоро става световно известен учител по медитация и лечител. Стотици хиляди хора по целия свят са се докоснали до чудотворното му лечение на трудни за лечение и неизлечими болести благодарение на благословиите му и семинарите му за здраве и щастие. Доказателство за това са опашките от хора, които се редят пред него, чакайки да получат неговата помощ. Да помага на хората е негова мисия и той го прави напълно безкористно.
Свами Джотирмая е канен в Русия, Монголия, Дубай, Индонезия, Абу Даби, Бахрейн, Оман и през последните години – в България (нашата страна е първата страна в Европа, удостоена с честта да се срещне със Свами Джотирмая). По време на лечителните сесия, Свами Джотирмая често прекарва по 12-15 часа благославяйки/лекувайки хиляди хора.




През ноември отново ще имаме щастието да се срещнем със Свами Джотирмая, който ще направи 4 публични занятия: 
  • София Медитира, 14 ноември, НДК, зала 3
  • Пловдив Медитира, 18 ноември, х-л Новотел
  • Бургас Медитира, 19 ноември, Драматичен театър
  • Варна Медитира, 18 ноември, Фестивален комплекс
Присъединете съм към фондация Изкуството да живееш и Свами Джотирмая, който ще Ви вдъхнови да отключите потенциала си и да направите живота си пълноценен.
А за тези, които са по отдавна във фондацията и са изкарали поне 2 курса Изкуството да живееш - част 2, ще имат възможността да се докосност до мъдростта и преживеят Курса за благословии.
Това е един уникален курс на фондация Изкуството да живееш, за който мнозина споделят, че е любимият им курс, заради дълбоките медитации и процеси, и по тази причина го повтарят отново и отново. 

Свами Джотирмая, който спечели сърцата на хиляди българи със своите лечебни сесии и курсове “Събуди се и се разтърси!” и “Изкуството да живееш – част 2”, се завръща отново у нас.
Свами Джотирмая е лечител и старши инструктор на фондация Изкуството да живееш, и е един от най-близките ученици на Шри Шри Рави Шанкар.
За първи път извън Индия той проведе лечебна медитация с над 1000 души в София и Варна. Участници в лечебните медитации споделят огромни ползи и лечения, които са им се случили по време и след медитацията.
На тази среща Свами Джотирмая даде на участниците знания за комплекса тяло, дишане и ум и как лесно чрез медитация могат да постигнат хармония в себе си.
Целта на инициативата „Лечебна медитация” е да намали напрежението и стреса на участниците и да благоприятства върху физическото им и емоционално състояние.
Тази възможност може да разкрие нови хоризoнти пред теб в твоя живот.

 Турнето Събуди се и се разтърси в България предшества организацията на Световния фестивал на културата, който се проведе на олимпийския стадион в Берлин на 2 и 3 юли 2011г. Световният фестивал на културата е посветен на 30-ата годишнина на Международна фондация Изкуството да живееш. Това уникално събитие събра на едно място над 70 000 участници от повече от 150 страни, които отнесоха със себе си вкъщи уникални гледки, звуци и вкусове, и се насладиха на главозамайващото многообразие на световните континенти, събрано на едно място.

1 коментар:

  1. Мой любим учител, много светла душа! Била съм на няколко негови курса, още през 2010 г. Свамиджи дойде и в моя град Габрово и там даде благословия на стотици мои съграждани. Много съм щастлива, че тази пролет той ме обучи и ми предаде дара да давам благословия. Хора, искам да ви кажа, че е неизмеримо и неописуемо щастие е да ДАВАТЕ, без да очаквате нищо насреща, че това ви повдига и изпълва цялото ви същество със светлина. Благодаря ти, Учителю, благодаря и поклон за знанието и твоята всеотдайност!

    ОтговорИзтриване